Egyemeletes, kora klasszicista sarokház, 1804, Brein Ignác, 1815.
:
Zártsorú, körülépített, udvaros, egyemeletes lakóház a Szerb utca sarkán, részben átalakított klasszicista homlokzattal.
A négy tengelyes középrizalittal tagolt nyolc tengelyes Szerb utcai homlokzatot kéttagú főpárkány zárja le, földszintje felett övpárkány húzódik. Az egyenes záródású ablakok téglalap alakú tükrös mezőkben helyezkednek el, kivéve a rizalit emeleti részét, ahol a tükör félköríves záródású. A rizalitot közrefogó két-két tengely földszinti ablakainál hiányzik a tükör. Az emeleten a középrizalit fúgázott, az ablakok mellvédmezőjében copf jellegű balluszterek vannak. Földszinti ablakait erőteljes, copf jellegű szemöldökök hangsúlyozzák. A földszinti homlokzaton a rizaliton kívüli rész vízszintesen fúgázott, - balra két vakablak helyezkedik el. Valamennyi földszinti ablakon újabb rács van, az ablakok asztalosmunkája nem eredeti. Az öttengelyes, középrizalittal tagolt kilenc tengelyes Veres Pálné utcai homlokzat emeleti része csak a középrizalit kialakításában különbözik a másiktól. A félköríves záródású tükrös mezők nem futnak le az övpárkányig, csak a rizaliton végigmenő könyöklőpárkányig, amely alatt díszítetlen mellvédmező fut. A rizalit második tengelyében nyílik a félköríves kapu, amely a földszinti egyenes záródású, tagozott keretezésű ablakokkal együtt az 1968-72. évi helyreállítás eredménye. A földszinti falsík fugázott.

Az épület jó állapotban van, bár lábazati vizesedés látszik rajta.