Háromemeletes, eklektikus ház. Kauser és Frey, 1868.
:
Háromemeletes, belsőudvaros, koraeklektikus épület, zártsorú beépítésben.
A háromemeletes, négy ablaktengelyes épület homlokzatát földszint fölött két részes; fogsoros eklektikus övpárkány, a második és harmadik emeleten könyöklőpárkány tagolja és konzolsoros, három részes eklektikus jellegű főpárkány zárja le. A földszinten félköríves záródású falnyílásokat képeztek ki. A szélen nagyobb nyílások helyezkednek el, rusztikus lizénák között; íveik felett koszorúdísz látható, az íveket szobordíszes zárókő ékesíti. Az első emeleti szélső ablaktengelyekben tagozatos keretezésű, kőbábos korláttal ellátott, szegmensíves szemöldökpárkányú ablakok láthatók. Középen tagozatos keretezésű iker falnyílásokat képeztek ki, korinthuszi pilaszterek között: az előttük elhelyezkedő negyed köríves erkélyen kovácsoltvas levéldíszes korlát kapott helyet. A második emelet szélső ablaktengelyeiben tagozatos keretezésű, állótéglány alakú, háromszögletű oromzattal ellátott ablakok láthatók. A középső két ablaktengely falnyílásainak és erkélyének megoldása, az első emeletet ismétli meg, de mindkét erkélyajtó felett félköríves mezőben puttódíszes dombormű helyezkedik el, felettük pedig egyenes szemöldökpárkányt alakítottak ki. A harmadik emeleten szegmensíves záródású ablakokat képeztek ki, dór lizénák között.

Kiváló állapotban van változatlanul az épület.

Ráth-ház (0.057 km)