Háromemeletes, eklektikus ház, Weber Antal, 1874.
:
Háromemeletes, belsőudvaros, eklektikus bérház, zártsorú beépítésben.
A háromemeletes épület kilenc ablaktengelyes homlokzatát a földszinten és az első emeleten kővel burkolták, a felette lévő két szint vakolt homlokzati felületén ellenben falsávokat képeztek ki. Az épület homlokzatát az alagsor és a földszint fölött övpárkány, az első emelet fölött hangsúlyos három részes - képszékében triglifek között rozettasorral díszített - eklektikus választópárkány tagolja és íves konzolsoron ülő, eklektikus főpárkány koronázza. Az alagsor rusztikus falburkolatában mélyen hátrahúzott ablaknyílások láthatók. A földszinti, egyenes záródású, tagozatos keretezésű ablaksor közepén aedikulás keretezésű bejárati kapu helyezkedik el. Az ablaksor felett, fekvőtéglány alakú mezőkben játszadozó puttópárok láthatók. A piano nobile jellegű első emeleten az övpárkányon álló kannelurás dór oszlopsor (illetőleg a szélén pilaszterek) közeiben, tagozatos keretezésű, félköríves záródású, csigás zárókővel díszített ablakok láthatók. Az ablakfélkörívek indító vállpárkányai ión pilaszterekre ülnek. A félkörívek két oldalán, a választópárkány alá húzva vidor puttószobrok helyezkednek el. A második emeleti tagozatos keretezésű ablakok felett állókonzolokra ülő háromszögletű oromzatok kaptak helyet. A harmadik emeleti ablakokat szemöldökpárkányok díszítik. Az épület szobrászati munkáit Schaffer Károly végezte el.

Az épület sajnos továbbra is elhanyagolt állapotú. GPS-fotót nem tudtam készíteni, mert az utca ezen szakaszán egyszerűen 10 percig tartó próbálkozás ellenére sem volt vétel (ez a belvárosi kerületekben amúgy visszatérő probléma)

Újvárosháza (0.050 km)
Handles-ház (0.070 km)