Háromemeletes ház, eklektikus homlokzattal. Jung József 1775-1781, Hild Károly, 1870.
:
Háromemeletes, belsőudvaros, földszintes és kétemeletes udvari szárnyakkal ellátott eklektikus épület, zártsorú beépítésben.
A háromemeletes épület, 4-4-4 ablaktengelyes homlokzatát a földszint fölött övpárkány, az első emeleten egyszerű, a harmadik emeleten három részes könyöklőpárkány tagolja és háromrészes, konzolsoros, klasszicizáló jellegű főpárkány zárja le. A falsávos földszinten, a középső két ablaktengely szélességében alakították ki a barokkos rusztikus féloszlopokkal közrefogott szegmensíves kaput, amely felett csonka szegmensíves szemöldökpárkányt látható. Az állótéglány alakú földszinti ablakok feletti rusztikus kvádersávok közepén herma-fejes zárókövek kaptak helyet. Az emeleteken állótéglány alakú ablakokat képeztek ki. Az első emeleti, tagozatos keretezésű ablakok felett, a keretezést megszakító zárókőre és két oldalt kis csigás konzolokra ülő a középső rizalitban szegmensíves, két oldalt háromszögletű oromzatos szemöldökpárkányokat képeztek ki. A második emeletei a tagozatos keretezésű ablakok felett hasonló kialakításban, a rizalitban háromszögletű oromzatos, egyébként egyenes szemöldökpárkányok helyezkednek el. A harmadik emeleten a rizalitban - az ablakok felett a főpárkány képszékébe nyíló kiképzéssel - zárókövek sorakoznak; a rizalit záróköveit itt herma-fejek díszíti.

Továbbra is a PPKE Hittudományi Kara működik a gyönyörű és hibátlan épületben, az első logban említett piros folt szerencsére a múlté.

Ráth-ház (0.041 km)
Károlyi-palota (0.113 km)