Kétemeletes, késő klasszicista ház. Hild József, 1842. Kauser és Frey, 1870.
:
Kétemeletes, belsőudvaros, klasszicizáló homlokzatán eklektikus elemekkel ellátott bérház, zártsorú beépítésben.
A kétemeletes épület magas lábazata állított négy ablaktengelyes utcai homlokzatát a földszint fölött két részes övpárkány, mindkét emeleten könyöklőpárkány tagolja és két részes, fogrovat soros főpárkány zárja le. A lábazatba fekvőtéglány alakú vas ablakszárnyas pinceablakok illeszkednek. A falsávos földszinten kialakított három, illótéglány alakú, vékony vakolattükörbe helyezett kváderes kiképzésű szemöldökpárkánnyal hangsúlyozott ablak mellett, baloldalon, sima falsávban, vállkövekkel és zárókővel díszített félköríves kő kapukeretben, egyenes záródású kapu helyezkedik el. Az emeleteken állótéglány alakú tagozatos keretezésű falnyílások kaptak helyet, amelyek közül az első emeletieket egyenes szemöldökpárkányok hangsúlyozzák. Mindkét emeleten a középső két ablaktengelyben három-három eklektikus jellegű konzolon, romantikus jellegű öntöttvas korlátokkal ellátott erkélyek kaptak helyet.

Változatlan az épület állapota, sajnos a lábazatnál még mindig mállik a vakolat.

Újvárosháza (0.103 km)