közigazgatási épület
Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, két házrészből összetevődő, téglalap alaprajzú, egyemeletes épület, egységes főhomlokzattal, közös kontyolt nyeregtetővel. K-i sarkához kerítésfalban kocsiáthajtó csatlakozik. Utcai homlokzatán lizénás tagolás, kis kiülésű, viszonylag széles oldalrizalitok. A homlokzat középtengelyében kapu, az asztalosszerkezet belső oldalán felirattal: 1928, fölötte kőkonzolos, kovácsoltvas rácsos erkély, a főpárkányon timpanon. Az udvari homlokzaton két bejárat, az É-i előtt favázas, lombfűrészelt díszítésű előtető. Donga- és csehsüveg boltozatos főlépcsőháza a kapualjból nyílik, melléklépcsőháza a D-i udvari bejárattól. Kéttraktusos elrendezésű, tükörboltozatos helyiségekkel. Kályhafülkék, 19-20. századi kályhák és nyílászárók. Épült a 18. század végén.
Egyemeletes sarokház, 1+3+1+2+1+3+1 tengellyel.
Középen kis kiülésű rizalit, félköríves záródású kapuval, felette kőkonzolos erkély, kovácsoltvas ráccsal.
A rizalit timpanonos lezárású.
A tengelyek faltükörben helyezkednek el, az emeleti ablakok fölött félköríves szemöldökök.
Az udvari homlokzaton összetett, egyenes záródású ablakok, szalagkeretben.

Az épület eléggé rossz állapotban van. A lábazat mindenütt felvizesedett és pereg a vakolat meg a festés róla. Egy komolyabb karbantartás elkelne.