Magtár

Ipari műemlék
raktározási létesítmény
élelmiszeripari raktár
magtár
Rétság Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Szabadon álló, téglalap alaprajzú, emeletes, nyeregtetős épület, kisméretű, fekvő téglalap alakú ablakokkal. Bejárata a K-i homlokzat középtengelyében.
külső leírás:
Dózsa utca és Alkotmány utca találkozásánál szabadon álló, téglalap alakú alaprajzú, emeletes, cseréppel fedett nyeregtetős barokk magtárépület. Téglából épült.
Dózsa utcára néző hosszú homlokzata öt tengelyes, emeletén és földszintjén 5-5 fektetett téglalap alakú ablak. Alkotmány utcára néző rövidebb homlokzata 2 tengelyes az emeleten tengelyekben a fent leírt ablakok. Földszintje csak 1 tengelyes, mert a Dózsa utca felőli ablakot befalazták.
Udvarra néző hosszú homlokzat szintén mind a földszinten, mind az emeleten 5 tengelyes, de a földszinten a középső tengelyben téglalap alakú kétszárnyú bejárat. Most csak vasajtó.
Hátsó, rövidebb homlokzatán a földszint tengely nélküli, az emeleten 2 tengely a már leírt ablakokkal. Rövidebb homlokzatában is 1-1 téglalap alakú ablak. Egyszerű körbefutó osztó- és főpárkány.
Ötven éve senki sem költött rá egy fillért sem.

Sajnos változatlan állapotban van.