Cselédház

cselédház
Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Telek belsejében, a Ny-i telekhatáron álló, téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület, K-i, udvari homlokzatán két zömök oszlopos, falazott mellvédes tornáccal. Egytraktusos elrendezésű. Elhelyezkedése miatt az utcáról nem látható, mert egy utcavonalra épült 19. század végi lakóház takarja. Épült 1840 körül.
külső leírás:
Eredetileg fésűs beépítésű, egysoros alaprajzú épület. Hosszabik homlokzata előtt mellvédes, gerendás áthidalású, négy dór jellegű oszloppal ellátott veranda húzódik.
Nyeregteteje cseréppel borított.

Üresen áll (1997.)

2008.07.11 08:48 HaWare állapot: 2 - koordináta: N 46° 38,569' E 18° 59,706' - pont: 5

Közös tulajdonú udvaron áll. Siralmas, teljesen elhanyagolt állapotú. A tornác két szélső oszlopának tetejénél vastag repedések láthatók. A hátsó oromfal egy része hiányzik, a fal is sérült. Egyik helyisége ajtóval, ablakkal lezárt.