Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Deszkakerítéssel körülvett telken, fésűs beépítésben álló, két, egymás folytatásaként épült, téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős lakóház. Ny-i, utcai véghomlokzatának É-i sarkához alacsony toldalék kapcsolódik. Udvari homlokzatán teljes hosszúságban tornác, Ny-i oldalon négyzetes pillérekkel, a K-i oldalon dór jellegű oszlopokkal, falazott mellvéddel. Egytraktusos elrendezésű, síkmennyezetes helyiségek. Épült 1877-ben. Népi műemlék.
külső leírás:
Fésűs beépítésű, legalább két periódusban épült, egysoros alaprajzú épület. Az épület udvari homlokzata előtt teljes hosszúságban mellvédes, gerendás áthidalású tornác húzódik. Az első szakaszon a tornác oszlopai dór jellegűek (4 db.), hátul téglány keresztmetszetű pillérek.
A tengelyek egyeneszáródásúak, a szegmentíves záródású pincelejáró kivételével.
Nyeregteteje cseréppel fedett.