Református templom műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A ref. templom (trsz.: 649) műemléki környezetének határvonala a Petőfi Sándor u. és a Piac tér középvonalának metszéspontjától a Piac tér középvonalán halad K-i irányban a Ságvári u.-a középvonaláig, ott D-i irányba fordulva tovább a Béke tér DK-i sarkáig, tovább Ny-i irányban a 86., 85. és 84/1. hrsz.-ú telkek É-i határvonalán a 83. hrsz.-ú telek K-i határvonaláig. E metszésponttól É-i irányban halad a 81. hrsz.-ú telek D-i határával alkotott metszéspontig, innen Ny-i irányban a 81. hrsz.-ú telek D-i határán, majd ennek vonalában át a 83. hrsz.-ú telken a 82. hrsz.-ú telekig, majd ennek D-i határvonalán és a határvonal meghosszabbításában a Petőfi Sándor u. középvonaláig. Itt É-ra fordulva és továbbhaladva éri el a kiindulási pontot.
külső leírás:
A Petőfi Sándor utca, a Zrínyi Miklós u., a református templom és lelkészlak, valamint a 84., 85., 86., 90. és 91/2. hrsz-ok által határolt terület.
A területen egyedileg védett objektum nem található. A 10. hrsz. a Béke tér, a 81-en egy gazdasági épület, a 82-en lakóház, a 83-on iskola található.

változatlan állapot