Szentháromság-szobor

Plasztika
szobor
Paks Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A Belvárosi templomtól (trsz.: 4161) D-re, vaskerítéssel kerített, sarokpilléres, téglalap alaprajzú alépítmény fölött párkánnyal és lábazattal tagolt, alul kihasasodó talapzaton álló, alul kihasasodó, tömzsi pillér tetején angyalok és felhők között Szentháromságszoborcsoport. Az alépítmény két sarkán Szent Vendel és Szent Rókus újabb szobrai. A talapzat volutás alsó részének homlokoldalán Szent Rozáliát a barlangban ábrázoló dombormű, felső, ívelt részének homlokoldalán kartusban Immaculata-dombormű. A pillér homlokoldalán latin felirat, 1755-ös évszámmal. Felújítva: 1797. A két szent szobra újrafaragva.

Korához képest elég jó állapotú szobor, az évszak nem kedvez a növényi létnek, szép a szoborcsoport, vajon a hiányzó részek hol lehetnek?