Lakóház és gazdasági épület

Lakóház és gazdasági épület, népi.
:
Fésűs beépítésű utcában, utcasorban, oldalhatáron áll, előkerttel. Kő lábazaton léckerítés, léc gyalogkapuval és kocsibehajtó kapuval. Az előkert külön, ugyanolyan léckerítéssel zárva. Utcai homlokfala sima szalaggal keretezett. Az utcára néző, egyetlen, sokosztású kis pallótok ablaka is keretezett, ugyanígy az oromfalon levő, 2 db, meglehetősen nagy padlásablak is. Nyeregtető nádfedéssel, csurgóeresszel az udvar felé. Nyerstégla kéményfejek. Udvari hosszfala sima, dísztelen, tapasztott és fehérre meszelt. A nyíláselrendezésből következtetve szoba-konyha-szoba-kamra helyiségeket tartalmaz egysoros alaprajzzal. Mögötte kőből épült pince (?). Szemben, a másik telekhatáron kis épület nádtetővel, kéménnyel, oromfalán padlásajtó, udvari oldalfalán ajtó és ablak. Talán nyári konyha lehetett. Utca felőli végfalához keskenyebb, alacsonyabb kis ólféleség tapad, az is nádtetős. Elöl, a kerítésnél kerekes kút, már beton kútházzal.

Az épület állapota változatlanul jó.