Lakóház és gazdasági épület

Lakóház, és gazdasági épület. Nyaraló.
:
A falu központi terén, a községháza szomszédságában áll utcavonalon és telekhatáron hosszoldalával is. Fésűs beépítési környezet. Tömör deszkakerítés. Utcai végfalán és hosszfalán szabálytalan kő lábazat, nem illeszkedő fúgázással. Sima, tagolatlan fehér meszelt falfelületen 1 pallótokos ablak köztes ráccsal. Oromfalon kis padlásluk. Az előfalon tömör bejárati gyalogkapu. Helyi gyakorlattól eltérően széles előtető (oldalfolyosószerűen) gyatra kis fa oszlopocskákon. Utólagos lehet, a nádfedés vízcsendesítővel követi. Részleges padlásbeépítés az utca felőli házvégen, padlásablakokkal. Feljárat a ház másik végén, külső lépcsővel. Az udvari hosszoldalon pallótokos ablakok, váz-táblázatos ajtók. 2 tégla kémény íves tégla fedővel. Hátul különálló disznóól volt, most raktár és nyitott-fedett ücsörgő.

Jó állapotban van.