Kúria; irodák

Dunaújváros Körzeti Földhivatal
Kúria, klasszicista, 1830 körül. Irodák; malom.
:
Utcavonaltól kissé beljebb álló, téglány alaprajzú épület, a jobb oldali telekhatáron "L" alakban csatlakozó melléképülettel, s a bal oldali telekhatáron álló egykori istállóval. Tetőzete cseréppel fedett kontyolt nyeregtető.
A kúria utcai homlokzata 4+4+4 tengelyes, melyből a középső egy négy jón oszlopos portikuszba esik. A tőle jobbra és balra eső homlokzatszakaszok 4-4 ablaktengelye sima szalagkeretezésű, a tengelyeket pilaszterek választják el egymástól.
A bütük közül a jobb oldalin csupán két modern mellékhelyiség-ablak nyílik, a bal oldali négytengelyes, szélein és középtengelyében pilaszterrel.
Az udvari homlokzat elé középrizalit lép ki, középtengelyében bejárati ajtó. A homlokzat ablakai egyeznek a főhomlokzatéval, ám keretezetlenek, a tengelyeket itt is pilaszterek választják el egymástól. A homlokzatok sárgára festettek, a tagozatok fehérek.
A csatlakozó nyeregtetős melléképület előtt falazott oszlopokkal alátámasztott tornác fut végig.
Az egykori istálló tegelyeit szintén pilaszterek választják el egymástól, az egyes tengelyek azonban többszörösen átalakítottak.

Úgy tűnik még mindig üresen áll az épület, így állapota tovább romlik.