Izraelita hitközségi épület

egyéb közösségi lakóépület
Szerencs Körzeti Földhivatal
Lakóház, volt izr. hitközségi épület, barokk, 18. sz.
Jelleg:
Zsinagóga közelében, domboldalon, szabadon álló, L alaprajzú, kontyolt nyeregtetővel fedett épület, egyemeletes keleti, földszintes nyugati szárnnyal. Udvari oldalán, a déli homlokzaton falazott mellvédes, kosáríves tornác, amelynek két tengelyes szakasza befordul a keleti homlokzat elé. A tornácot a földszinten vaskos pillérek, az emeleten fejezetes oszlopok támasztják alá.

Épületbelső:
Teljesen átalakított belső és homlokzatok.
Egytraktusos alaprajz a keleti, kéttraktusos a nyugati szárnyban.
Az alagsorban donga, fiókos donga és csehboltozat.
A tornácon fafödém, padlóburkolata a földszinten kő, az emeleten hajópadló.
Az emeleten síkfödémes helyiségek.
Új nyílászárók, a belsőben új padlóburkolatok.

:
Zsinagóga közelében, domboldalon, szabadon álló, "L" alaprajzú, kontyolt nyeregtetővel fedett épület, egyemeletes keleti, földszintes nyugati szárnnyal. Udvari oldalán, a déli homlokzaton falazott mellvédes, kosáríves tornác, amelynek kéttengelyes szakasza befordul a keleti homlokzat elé. A tornácot a földszinten vaskos pillérek, az emelten fejezetes oszlopok támasztják alá.

2012.09.26 14:00 piroska állapot: 3 - egyéb

Az épület lakói kezdték el a felújítást, majd az önkormányzati lakások üresen maradva hozzáfogtak a pusztuláshoz.

Zsinagóga (0.074 km)
Borsay kastély (0.304 km)