Tokajhegyaljai Takarékpénztár

Kitűnő állapotban.

1907-ben épült, ám 1930-ban kiürült, ekkortól zűrzavaros életet élt: orvosi rendelő, légvédelmi őrszolgálat, szükséglakások, posta, anya- és gyermekvédő szolgálat működött benne, míg az 1980-as években életveszélyessé nyilvánították a leromlott épületet. 2005-ben újították fel, jelenleg háromcsillagos szállodaként üzemel. (A takarékszövetkezet a szomszédos földszintes épületben van.)

A középrizalit oromfalán négy kőből készült méhkaptár utal az épület (eredeti) funkciójára. A két oldaltömb emeleti ablakai fölött timpanonok, a földszintiek, illetve a középső tömb ablakai és a főbejárat szintén szegmensíves záródású. Középső emeleti ablaka előtt díszes kőkonzolokon nyugvó, kőkorlátos erkély ugrik ki.

Borsay kastély (0.180 km)
Zsinagóga (0.195 km)