helyrajzi szám:
1315/9 (környezet: 879, 884, 885/3, 886/2, 888/2, 1300, 1315/1, 1315/2, 1315/3, 1315/6, 1315/8, 1316, 1317/1, 1317/2, 1318)
3902
Szerencs Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A téglány alaprajzú lakóépület az utcafronton, azzal párhuzamosan áll, kontyolt nyeregtető fedi. 1795-ben építette egy mádi szőlőbirtokos. Homlokzata középrizalitos, 2+3+2 tengelyes, földszintje emelt, osztópárkány választja el a pincétől, melynek kőkerettel övezett, kovácsoltvas ajtószárnyakkal alakított nyílása a középtengelyben nyílik. Az udvari homlokzatot 5 boltívvel, mellvéddel alakított tornác tagolja. Az épület belső beosztása kéttraktusos, három utcafronti lakószobával és öt kiszolgáló, udvari helyiséggel. Az utcafronti helyiségsor alatt vakolatlan, dongaboltozatos présház van.

külső leírás:
A téglány alaprajzú lakóépület az utcafronton, azzal párhuzamosan áll, kontyolt nyeregtető fedi. Homlokzata középrizalitos, 2+3+2 tengelyes. Az emelt földszintet osztópárkány választja el a pincétől, melynek záróköves kőkerettel övezett, kovácsoltvas ajtószárnyakkal alakított nyílása a középtengelyben nyílik. A pinceszint szellőzői íves, mélyített faltükörben ülnek. A földszinti nyílások számára közös faltükröt alakítottak ki, a rizalit ablakai szegmensívesek. Az épület nyugati sarkában egykor toldalék-kamra létesült. A falak terméskőből épültek, a kőlábazat az időközben megemelt járdaszint miatt arányait vesztette. Az ablakok kétszárnyú, kapcsolt gerébtokos szerkezetűek.
Az oldalhomlokzatokon nincs nyílás. Az udvari homlokzatot 5 boltívvel, mellvéddel alakított tornác tagolja.
állapot leírása:
Az épület évek óta lakatlan, kisebb felújításra szorul. A ház nyugati sarkában épült toldott kamra félteteje beszakadt.

2010.06.06 15:45 guess.who állapot: 3 - koordináta: N 48° 11,735' E 21° 16,595' - pont: 7

A falakon nagyobb vakolatpergések, a tető alatt beázások nyomai. Az épület nem tűnik túl gondozottnak.