Lakóház és melléképületek

Kiskőrös Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Fésűs beépítésben álló, téglalap alaprajzú, nyeregtetős, deszkaoromzatos, náddal fedett épület. Udvari homlokzata előtt falazott mellvédes tornác, félköríves árkádsorral. A D-i telekhatáron, a lakóházzal párhuzamosan, téglalap alaprajzú, nyeregtetős, deszkaoromzatos melléképület, nádfedéssel. A kettő között, a Ny-i telekhatáron álló, kisméretű, téglalap alaprajzú melléképület, nyeregtetővel, deszkaoromzattal, cserépfedéssel. Egytraktusos elrendezésű. Épült a 19. század második felében. Népi műemlék.
külső leírás:
Fésűs beépítésű, egysoros alaprajzi elrendezésű, nyeregtetős épület. Főhomlokzata előtt pilléres tornác, félköríves árkádsorral, mellvéddel. Nyílászárói egyenes záródásúak. Falazata téglából rakott és fehérre meszelt. Tetőzetének oromzata deszkából kialakított, a tetőt zsúpfedés borítja.

A ház és melléképületei mára teljesen eltűntek.

Borda-tanya (5.287 km)