Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház, copf, 1780 körül.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, egykor zártsorú beépítésű, ma jobbra foghíjtelekre néző, nyújtott téglány alaprajzú, földszintes, későbarokk lakóépület.

Külső: 2+K tengelyes utcai homlokzatát vízlepergetős főpárkány fogja össze, mely fölé fogrovatos választópárkánnyal osztott, fogrovatos félköríves lezárású, homorú oromzat magasodik. Két ablaka tagozott szalagkeretes, könyöklővel, szemöldökkel, melyek faltükrökben ülnek, s melyeket falsávok választanak el egymástól. Jobb szélső tengelyben egyenes záródású kapu, melyet a kerítésfal, közös tető és párkány kapcsol az épület többi részéhez.
Udvari homlokzata előtt faoszlopos tornác fut végig, pallós síklefedéssel.
Nyeregtető, cserépfedés, hátul kontyolt.

Belső: Kapualja pallókkal fedett. Utcafrontján egy nagyszoba, fafödémmel, a mennyezet stukkószalaggal díszített. Hátul hevederes csehsüvegboltozatos helyiségek, új választófalakkal osztva.

Fokozatosan romlik az épület állapota, egyre romosabb.

Kórház (0.037 km)