Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház, barokk, 18. sz. Átalakítva kora eklektikus stílusban.
külső leírás:
Jellege: Utcasorba illeszkedő, az utca hajlított vonalát követő egyemeletes, körülépített udvaros barokk lakóház, historizáló homlokzattal.

Külső: Nyolctengelyes homlokzatát övpárkány osztja, ereszpárkány zárja le, szélein kváderezés. Földszinti ablakai szalagkeretezésűek, bal harmadik tengelyben boltajtóvá alakítva. Következő tengelyben szegmensíves kapu, kerékvetőkővel, historizáló kapuszárnyakkal. Emeleti ablakai füles szalagkeretezésűek, könyöklővel, tükrös köténnyel, zárókődíszes szemöldökkel. Utcai homlokzatán északon kontyolt, délen oromzatos nyeregtető.
Hátsó, beépítetlen telekre néző homlokzata öttengelyes, öv- és ereszpárkánnyal, szalagkeretes ablakokkal, nyeregtetővel.
Udvari homlokzata három oldalon egyemeletes, déli oldalán földszintes. Keleti és északi oldalán függőfolyosó, új konzolokon, pálcaráccsal, virágdíszes bekötővasakkal. Az emeleti nyílások füles keretezésűek, az ablakok könyöklősek; a földszintiek díszítetlenek. Déli, földszintes szárnya pilléren támaszkodó árkáddal tagolt. A nyugati épületszárny középső tengelyében egyszerű, barokk kőkeretes ajtó; ennek beforduló déli egyetlen tengelyében felülvilágítós, záróköves díszű barokk kőkeret.
Nyeregtetős lefedés.

Belső: Kapualja barokk keresztboltozatos, melyből jobbra nyílik az udvar felőli folyosó (eredetileg balra is nyílt hasonló), hevederes csehsüvegboltozattal. Ennek első szakaszában féloszlopos-levéldíszes falfülkében díszkút. A folyosó végén kétkarú, egyterű lépcsőház, modern kialakítással, kőkeretes kéménynyílással, keresztpántos-rozettás vasajtóval.
Földszinti helyiségek kéttraktusos elrendezésűek, csehsüvegboltozatos lefedéssel. Emeleti helyiségek átalakítottak.
Pincéje hevederes dongával fedett.

A régi épület egészen jó állapotban van, lábazatán kisebb nedvesedés, minimális vakolat -sérülés helyenként.

Corvin-ház (0.048 km)