Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház, barokk, 18. sz.
Jellege: Utcasorba illeszkedő, az utca hajlásvonalát követő egyemeletes barokk sarokház.

Külső: 2+2+1+2 tengelyes ikermanzárdos ikerhomlokzatát tagolt övpárkány osztja, háromrészes főpárkány zárja, mely a kéttengelyes középső résszel összefogja a két homlokzatot.
Földszintjének jobb első tengelyében barokk kő ablakkeret könyöklővel, a harmadikban szegmensíves, záróköves kő ajtókeret, a következőben egyenes záródású kő ajtókeret.
Emeletén keretezetlen ablakok.
Kontyolt nyeregtető fedi, oromfalain 2-2 kerek padlástéri ablak. Jellegzetes kémények.

Belső: Kapualja csehsüvegboltozatos folyosóra vezet, ebből balra hasonló boltozású, jobbra fiókos dongaboltozatos helyiség nyílik. Folyosó végén húzott-íves lépcső visz az emeletre. Az emeleti szobák síkmennyezetesek, hátsó felében csehboltozatos helyiség.
Délnyugati épületrész jelenleg teljesen különálló, külön bejárattal, egyetlen csehsüvegboltozatos helyiséggel.

Régi felújított épület, jó állapotban, minimális hibákkal.

Corvin-ház (0.037 km)