Köztársaság utca (Republicii) 60. szám.
Rövid leírás:
A 19. század végén építették eklektikus stílusban. Főhomlokzati részét üzletekké alakították. Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú épület. Utcai főhomlokzatát hengeres párkányú lábazat erősíti. Az ablakok könyöklőpárkányával egyvonalban egy összefüggő párkányt alakítottak ki. A lesimított tégla-falazatos homlokzatot kompozitfejezetes pilaszterek tagolják. Két sarokrizalitja négyszögletes elemekkel tagolt attikában végződik, amelynek két szélén kőbáb, középen napsugaras díszítésű félköríves falazat látható. Az ablakokat pilaszterek szegélyezik, amelyek folytatódnak az övpárkány alatt is. Az ablakok fölött konzolos félköríves szemöldök látható. A jobboldali rizalit egyik ablakját üzletbejárattá alakították. A baloldali rizalitot teljesen átépítették. A középső traktus ablakai konzolos timpanonnal rendelkeznek. Az egyik ablakot itt is bejárattá alakították. Ezen a részen alacsonyabb és egyszerű attikát képeztek ki. A baloldali rizalit melletti épületrészen nagyméretű félköríves záródású kapu látható, szépen faragott záróköves téglakerettel, fölötte timpanon áll. Lunettájában szép öntöttvas díszítmény található.

Mállik a vakolat több helyen.

Városi iskola (0.054 km)