Armatei Române utca 17. szám.
Rövid leírás:
A 19. században épült, romantikus stílusban. Zártsorú beépítésben álló, tört L alaprajzú, földszintes ikerépület. A két épületet pilléres árkádos kapuk kötik össze. Az utcai homlokzat háromszög oromzatos rizalittal rendelkezik, melynek könyöklőpárkányos ablakai félköríves lezárásúak. A többi ablak egyenes lezárású, könyöklőpárkánnyal és konzolos, vízszintesen hullámos szemöldökkel rendelkezik. A koronázópárkány alatti fríz, váltakozva, három-három vízszintes és függőleges rátétekkel van kialakítva. Az L rövidebb szakasza előre ugrik, timpanonos oromzatú metszett sarokkal. Ez a rész foglalta magába hajdan a fogadószobát, vagy hallt, amely ma az orvosi rendelő várakozóterme. Ide kívülről lépcső vezet. A két épület tükörképe egymásnak.
A baloldali épületben orvosi rendelők működnek, a jobboldali magánház.

Nemrég lehetett renoválva nagyon jó állapotban van.