Dumbravei tér 5. szám
Rövid leírás:
A 19. század végén építették historizáló stílusban. Utcai beépítésben álló, magasföldszintes, alápincézett, L alaprajzú épület. Jobb oldalán álló rizalitja szellőzőnyílásokkal áttört félköríves oromzatban zárul. Az L sarkán hegyes sisakkal fedett, kerek bástyaszerű rész látható. Az utcai homlokzat egyenes lezárású ablakai kereteltek, könyöklőpárkánnyal vannak ellátva. Udvari bejáratához lépcső vezet, fölé nyeregtetős ereszt építettek.

2013-06-30 20:27:09

2018.04.14 12:30 Emese62 állapot: 4 - koordináta: N 46° 46,388' E 21° 55,713' - egyéb

A tetőszerkezet itt-ott romos állapotban van a torony bádog lemezei megsérültek az őszi viharban és nincs megjavítva, a csatorna el van helyenként korhadva. A kémények is eléggé elhenyagolt állapotban vannak.

Városi iskola (0.363 km)
Cenc-ház (0.582 km)