Református templom és lelkészlak

Tamási Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az utca felől fallal kerítve szabadon álló, egyhajós templom, D-i homlokzata elé kilépő toronnyal, poligonális záródású hajóval, kontyolt nyeregtetővel (hrsz.: 609/1). A belsőben stukkódíszes síkmennyezet, a hajó mindkét végében fakarzat. Berendezés: 18. század vége. Orgona: 1869 (Országh Sándor). Torony: 1808. A toronysisakon 1870-es évszám. Felújítva: 1973, 1994-2000. A templomtól K-re áll az azzal egykorú, utcavonalra épült, téglalap alaprajzú, földszintes, felülkontyolt nyeregtetős lelkészlak (hrsz.: 609/2), utcai homlokzatához Ny felől csatlakozó, pilléres gyalogkapuval, illetve léckerítéssel. A kerti homlokzat középtengelyében nyíló bejárat előtt pilléres, mellvédes, kontyolt nyeregtetős portikusz. Részben építéskori nyílászárók.

.