Dessewffy-kastély

Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
Vállalat irodája, volt Dessewffy-kastély, klasszicista, 1820 körül; erősen átalakítva 1951-ben.

A terület jelenleg Agrogép telephely (nagyjából olyan, mint az egykori téeszek), le van kerítve teljesen, csak hétköznap vannak a portán. Azt sajnos nem sikerült megtudnunk, hogy be lehet-e jutni olyankor látogatóként...
A kaputól a kastély szinte egyáltalán nem látszik, így megpróbáltuk körbejárni a területet, de csak a közelben levő római katolikus kápolna melletti óvoda kertjéből lehetett egy-két fotót készíteni, az épület főbejáratáról így egyáltalán nincs kép.
Amennyire látszott, az alapján viszonylag jó állapotban van a kastély, bár kisebb vizesedő foltok, egy-két vakolatpergés látszik a falakon, de a tetőzetet javítgatják. A kert nagy része nyilván eltűnt mára (mezőgazdasági géptárolóvá silányult), a kastély körül azonban megmaradt néhány idős fa, amely mutatja az egykori szépséget.

A koordináta a telephely bejárati kapujára mutat, ez felirata szerint is a megadott Kastély utca 3.

Tanya (6.768 km)