Szakrális épület

Szép állapotú templom, bár a falain javítások nyomai látszanak. Nyilvánvalóan korábban a Pongrácz-kastély kertjéhez tartozott ez a terület is, ma már közéjük ékelődik a focipálya. Az egész templom egy kiemelkedő, sűrű erdővel fedett dombon, a Bashalmon áll, csak kisebb ösvények, egy betonos gyalogút és egyetlen földút vezet fel hozzá. Nagyon érdekes a kőből faragott toronysisakja, illetve a torony dupla ablaka, vagy a torony bejáratához vezető, kovácsoltvas korláttal szegélyezett lépcső is.
A szentély felőli oldalon, a domboldalban, talán 20 méterre a templomtól, egy 1908-ban, az egykori szentmiklósi és óvári Gróf Pongrácz Kálmán és miklosvári Miklos Margit házasságának emlékére állított feszület található (a koordináta oda mutat).

Az épület Tiszaeszlártól néhány km-re, Bashalmon található, a Pongrácz-kastély közelében!