Juhászkereszt (Kálvária)

Plasztika
szobor
Jász-Nagykun-Szolnok
Jászberény Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az 1885. 6383/1., 7122. hrsz. telkek metszéspontjában, lépcsős alépítményen, volutás, feliratos talapzaton, sziklákon emelkedő kereszt korpusszal, a kereszt lábánál Mária Magdolna térdelő alakja. Két oldalán különállóan, hasáb alakú talapzaton, Szűz Mária és Szent János evangélista szobra. A jászberényi juhászok állíttatták. 1879-ben a Jézus Társulat felújíttatta.
Jelleg:
Lépcsős emelvényen volutás, ívelt párkányos posztamens, fölötte sziklákon kereszt korpusszal, a kereszt lábánál Mária Magdolna térdelő alakja. A kereszt két oldalán önálló, ívelt párkányos posztamensen Szűz Mária és Szt. János evangélista szobra. Kő emlék.

2010.02.14 14:27 fa-peti állapot: 2 - pont: 4

Továbbra is a hanyatló, pusztuló állapotban találtam. A szobor igencsak rossz állapotban van, el van kopva, tönkre van téve. Sürgős felújításra szorulna.