Református templom műemléki környezete

Terület
Műemléki környezet
Műemléki környezet
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A műemléki környezet határa: Ny-on az Aradi vértanúk útjának Ny-i teleksora a 350/2. hrsz.-ú telek D-i, illetve Ny-i határa, ennek É-i végén a Szalajka patak a 350/1. hrsz.-ig. A 350/1., 349., 348., 347., 346., 344., 343., 342/1., 341., 340. hrsz.-ok Ny-i határa. Utóbbitól É-ra az Aradi vértanúk útja tengelyében DK-nek fordul, majd a 339. hrsz.-ú út tengelyében folytatódva eléri a 338/3. hrsz.-ot. A 388/3. és 390. hrsz.-ot K felől megkerülve a 388/2. hrsz. D-i határa mentén éri el a 385/4. hrsz.-ot, ahol D-re fordulva a 385/7. K-i határa mentén halad a Szalajka patakig, amit keresztezve Ny felé fordul és a 384/2., illetve 384/1. hrsz. D-i határa mentén, az Aradi vértanúk útját keresztezve éri el a kiinduló pontot.
Jellege:
A település fölött, domboldalon álló református templom műemléki környezetét az alábbi ingatlanok határolják:
ÉK felől a Miskolci u. 27. (340 hrsz), a 339 hrsz-ú út, a templomkert (358 hrsz), a 388/2 hrsz-ú ingatlan (szálloda) a 385/4 hrsz-ú ingatlan, az Aradi vértanúk útja 13. (hrsz 385/7)
D felől a Szalajka patak és a Miskolci utca páratlan oldala az Aradi vértanúk útja É-i torkolatáig.

A műemléki környezetben egyedileg védett épület az Aradi vértanúk útja 13. (385/7 hrsz) vízimalom.