Erdődy-Pallavicini-kastély együttese

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
szálloda
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Hegyoldalon, parkban álló, U alaprajzú, egyemeletes, részben tetőtér beépítéses, manzárdtetős épület, kis kiülésű, timpanonnal záródó középrizalittal és oldalrizalitokkal. Bejárata előtt félköríves alaprajzú, báboskorláttal lezárt terasz, Ny-i homlokzata előtt nagyméretű terasz, támfalakra támaszkodó, kovácsoltvas és kőbábos mellvéddel. A földszinten keresztboltozatos folyosó, a többi helyiség síkfödémes. Lépcsőházában kőfokokból álló, háromkarú lépcső, mennyezetén vakolatarchitektúra. Részben neobarokk nyílászárók. Építtette a gr. Keglevich család 1860-ban (építész: Ybl Miklós ?), az épületet a 20. század elején az Erdődy-Pallavicini család neobarokk stílusban bővíttette. Az 1970-es években átalakították, a tetőtér egy részét beépítették. Az együttes kastélyparktól D-re álló részei: r. k. kápolna, 20. század eleje (hrsz.: 414; Park. u. 7.). Lakóház, 19. század második fele (Park u. 4., hrsz.: 398/1). Továbbá a külön törzsszámon védett következő objektumok: istálló (trsz.: 9168), intézőház (trsz.: 9168), magtár és cselédház (trsz.: 9168).
külső leírás:
Hegyoldalon, parkban álló, megközelítőleg U alaprajzú, egyemeletes, manzárdtetős kastély kis kiülésű, 3 tengelyes, timpanonnal záródó középrizalittal, 4 tengelyes oldalrizalitokkal. Bejárata előtt félköríves alaprajzú, báboskorlátos terasz, Ny-i homlokzata előtt nagyméretű terasz támfalakra támaszkodó, kovácsoltvas és kőbábos mellvéddel.
A kastélytól D-re, az egykori kastélyparkban álló épületek:
R. k. kápolna, szecessziós, 20. sz. eleje (hrsz 414), Park u. 7.
Lakóház, 19. sz. 2. fele. (hrsz 398/1), Park u. 4.
Valamint 9168-as tsz. alatt:
Istálló, neobarokk, 19. sz. vége-20. sz. eleje; Magtár, 19. sz.; Intézőház, historizáló, 19. sz. vége; Cselédház, 19. sz. 2. fele.

A kastély felújítva, a környezetét most rendezik