Erdődy-Pallavicini-kastély gazdasági épületei

Agrár műemlék
Agrár műemlék
istálló
lóistálló
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Istálló (415/45 hrsz.): U alaprajzú, földszintes, manzárdtetős épület, újabb tetőtér beépítéssel, törtvonalú, íves oromzattal záródó középrizalittal. A középső és a D-i szárnyban istálló: poroszsüveg födémmel, öntöttvas tartószerkezetű bokszokkal, kőitatókkal, É-i végén öntöttvas falikúttal, lovak kovácsoltvas névtábláival.
Intézőház (418 hrsz.): Domboldalon álló, téglalap alaprajzú, egyemeletes, kontyolt nyeregtetővel fedett lakóház, 19. század végi tetőablakokkal. Ny-i homlokzatán középrizalit. Az épület kereszttengelyében előtér és lépcsőház, kovácsoltvas korláttal. A nyílászárók részben historizálóak.
Magtár (413/1 hrsz.) és cselédház (413/2-11): Szabadon álló, földszintes, csonkakontyolt manzárdtetővel fedett magtár (hrsz.: 413/1). Belül háromhajós, téglapillérekre támaszkodó fafödémmel, részben 19. század első felei nyílászárókkal. Udvarán cselédház (hrsz. 413/2-11). Szabadon álló, földszintes, kontyolt nyeregtetős épület. A korábbi cselédház helyén vagy felhasználásával, erősen átalakított formában maradt fenn.
külső leírás:
A kastélypark területén elszórtan megjelenő gazdasági épületek: magtár (hrsz. 413/1, Park u. 6.), cselédház (hrsz. 413/2-11, Park u. 6.), intézőház (hrsz. 418), istálló (hrsz. 415/45).

Istálló: U alaprajzú, földszintes, manzardtetős épület, törtvonalú, íves oromzattal záródó középrizalittal.

Magtár: szabadonálló, földszintes, csonkakontyolt manzárdtetővel fedett épület.

Cselédház: szabadonálló, földszintes, kontyolt nyeregtetővel fedett épület.

Intézőház: domboldalon álló, téglalap alaprajzú, egyemeletes, kontyolt nyeregtetővel fedett lakóház, Ny-i homlokzatán középrizalittal, markáns vakolatarchitektúrával, egykorú tetőablakokkal.

Az épületegyüttes karbantartott, jó állapotban van, komolyabb hiányosságot nem láttunk.
A ménesistálló és a szálló üzemel.