Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcavonalon álló, fésűs beépítésű, földszintes, nyeregtetős egymás mögé épített két népi lakóépület. A hátsó épület kissé szélesebb. Mindkettő udvari oldalán faoszlopos tornác deszkamellvéddel. Az utcai homlokzaton az oromfalban mélyített falmezőben két szív alakú padlásablak. Az udvarban egykorú nyárikonyha. Népi műemlék.
külső leírás:
Utcavonalon álló, fésűs beépítésű, földszintes, nyeregtetős, egymás mögé épített két népi lakóépület. A hátsó épület kissé szélesebb. Mindkettő udvari oldalán faoszlopos tornác deszkamellvéddel.
Az utcai homlokzaton az oromfalban mélyített falmezőben két szív alakú padlásablak.
Az udvarban egykorú nyárikonyha.

2009.11.21 14:43 LouChe állapot: 4 - koordináta: N 48° 6,534' E 20° 23,269' - pont: 4

Az épület alapvetően jó állapotban van. Kisebb hiányosságok (vakolat) láthatók. Az udvar is gondozott, de mintha egy kicsit kevesebb figyelmet fordítanának az épületre és környezetére, mint korábban. Lakatlannak tűnik.

Lakóház, népi (0.044 km)
Orbán-ház 2 (0.325 km)