Római katolikus plébánia

plébánia
r.k. plébánia
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Utcasorban álló, téglalap alaprajzú, földszintes, utcai homlokzatán középrizalitos épület, udvari homlokzatának közepén egyszerű oszlopokra támaszkodó tornáccal. Boltozatos helyiségek, két szobában kályhafülke, historizáló nyílászárók. Utcai telekhatárán két kő kapupillér. Építette Szeleczky Márton. Az épület eredeti terve 1773-ban készült (építész: Mayerhoffer János), azonban Eszterházy Károly püspök módosíttatta (építész: Quadri Kristóf). A 19. században bővítették.
külső leírás:
Földszintes, utcai homlokzatán középrizalitos, téglalap alaprajzú kéttraktusos, oldalfolyosós plébániaház, U alakú tömegként kontyolt nyeregtetővel lefedve. Udvari homlokzatának közepén egyszerű oszlopokra támaszkodó tornác.
Utcai telekhatárán 2 kő kapupillér.
Az épület egyharmada irodaként van bérbeadva, a többi helyiség használaton kívül van.

Bizony ez az épület eléggé lehangoló állapotban van! Az ereszcsatorna eléggé sok helye engedi az esővizet. A vakolat még nem kezdett el leválni. de csak idő kérdése.

Kálvária (0.379 km)
Almásy-kastély (2.532 km)