Szent Márton püspök
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Település központjában, a temetőkertben álló egyhajós, keletelt, Ny-i homlokzati tornyos, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom. A homlokzat közepén, rizalitszerűen kiemelkedő tornya homorú falszakaszokkal kapcsolódik a hajóhoz. A homorú falszakaszokon íves fülkében egy-egy férfi szentet ábrázoló kőszobor található. A szentély D-i oldalán kontyolt tetős sekrestye, É-i oldalán oratórium. Csehboltozatos hajó, csehboltozattal és félkupolával fedett szentély. A hajó Ny-i oldalán karzat. Falképek: 20. század első fele, megújítva 1992. Berendezés: 18. század vége, 19. század eleje. Épült egy középkori templom maradványainak felhasználásával, 1760-ban és 1766-ban renovált épület, 1778-ban kezdődött átépítésével, a plébános és a hívek adományából. 1825-1841 között többször javították. A templomkertben: kőkereszt, 19. század; Nepomuki Szent János-szobor, 19. század eleje; sírkövek, 19. század.
külső leírás:
Település központjában, emelt helyen, temetőkertben álló egyhajós, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom, a Ny-i homlokzat közepén lévő, rizaliszerűen kiemelkedő tornya homorú falszakaszokkal kapcsolódik a hajóhoz. A homorú falszakaszokban íves szoborfülkék kőszobrokkal. A szentély D-i oldalán kontyolt tetős sekrestye, É-i oldalán oratórium. A templomkertben kőkereszt, 19. sz., (?)
Nepomuki Szt. János szobor 19. sz. eleje, valamint sírkövek, 19. sz. (?)

Kisebb javítgatások, festékpergések látszanak, de jó állapotban van.