Római katolikus plébániatemplom

Szent Mária Magdolna
Heves Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, keletelt, poligonális szentélyzáródású templom, a Ny-i homlokzatból kiemelkedő torony homorú falakkal kapcsolódik a hajóhoz. A szentély D-i oldalán sekrestye, fölötte a szentéllyel azonos párkánymagasságú oratórium, É-i oldalán kriptalejáratot magába foglaló nyeregtetős bővítmény található. Boltozattal fedett belső terek, a hajó Ny-i oldalán karzat. Falképek: 20. század első fele (?). Berendezés: 18. század vége. Korábbi, részben középkori templom felhasználásával építtette Szeleczky Márton (építész: Quadri Kristóf). 1900 körül renoválták. A templomkertben: Nepomuki Szent János-szobor (trsz.: 2228).
külső leírás:
Egyhajós, poligonális szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős, keletelt templom. A nyugati homlokzatból kiemelkedő torony homorú falakkal kapcsolódik a hajóhoz. A szentély déli oldalán sekrestye, fölötte oratórium a szentéllyel azonos párkánymagassággal.
A szentély északi oldalán kriptalejáratot magábafoglaló nyeregtetős bővítmény.
A templomkertben Nep. Szt. János szobor, későbarokk, 1807 (MJ 2228)

Romlott az állapot!
Jobban megfigyelve az épületet eléggé sok változás található! A torony párkányainál beázás, vakolat hullás található. Az oromdíszeknél a vakolat nagyon lemállott. A homlokzaton egy hatalmas vakolatlepergés ( leválás ) található. Nedvesedés is megindult a lábazaton. Ennek ellenére egy impozáns építmény.

Kálvária (0.320 km)
Almásy-kastély (2.483 km)