Erdészház

egyéb lakóház
erdészház
kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
panzió
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az úttól távolabb, enyhe emelkedőn álló, földszintes, téglalap alaprajzú, az úttal párhuzamos gerincű nyeregtetős lakóház. Kéttraktusos, síkfödémes helyiségek, 19. század közepi nyílászárók. Főhomlokzatának közepén és az épület két végén fedett előtér. Telkén több melléképülettel.
külső leírás:
Enyhe emelkedőn, az úttól távolabb álló, földszintes, téglalap alaprajzú, kéttraktusos, az úttal párhuzamos gerincű nyeregtetős egyszerű lakóház. Főhomlokzatának közepén és az épület két végén fedett-nyitott előtér. Telkén kisebb lakóház, melléképület, volt magtár és istálló áll.

2009.11.21 13:09 LouChe állapot: 4 - koordináta: N 47° 59,358' E 20° 16,050' - pont: 4

Az épület és a melléképületek nincsenek nincsenek rossz állapotban, de elhagyatottnak tűnnek. Panzió és vendéglátóipari egység működött bennük utoljára. Maga az erdészház statikailag jó állapotban van, a falak és a vakolat épnek tűnnek, a tető is rendben van.
Az udvar egy kicsit elhanyagolt. Kár lenne ezeket az épületeket veszni hagyni.

Kőkereszt (0.328 km)