Keresztelő Szent János
Eger Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Egyhajós, íves szentélyzáródású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom, a DK-i homlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A szentély homorú falszakasszal kapcsolódik a szélesebb hajóhoz, D-i oldalán féltetős sekrestye. Csehboltozatos hajó és szentély, a hajó bejárat felőli oldalán karzat. Falképek: 1964 (Bozó Gyula). Berendezés: 19. század első fele; főoltárkép: 1830-1840 (Balkay Pál ?). Korábbi, 1758-ban épült templom felhasználásával építtette Groffcsik János egri kanonok. A templomkertben: kőkereszt korpusszal, a kereszt tövében Szűz Mária alakjával, 1842.
külső leírás:
Egyhajós, kosáríves szentélyzárodású, a szentély felől kontyolt nyeregtetős templom, a főhomlokzat középrizalitjában álló toronnyal. A szentély homorú falszakasszal kapcsolódik a szélesebb hajóhoz. A szentély déli oldalán féltetős sekrestye. A templomkertben kőkereszt korpusszal, 1842.

Háát....! Nem tudom mit mondjak ennek a templomnak az állapotára? Szerkezetileg jó , de a vakolat nagyon romlik rajta!! A torony oldalán lévő kődísz is igen lepusztult!
Egy rendes felújítás ige időszerű lenne!!

Kőkereszt (0.013 km)