Szent Flórián-szobor

Plasztika
szobor
Szt. Flórián-szobor, 1760-1770 körül.
:
A kastély bejáratával szemben az utca elején, egy ház előtt áll, meglehetősen magas talapzaton. Akő talapzat tömbkövekből épült, tagozott párkány zárja. A szobor - bár itt szabadon áll - nem kifejezetten körplasztika, úgy tűnik , eredetileg nem szabadon állhatott. Megközelítőleg életnagyságú kőszobor mozgalmas pózban. Jobb lábával előre lép , mindkét keze mozgásban. Baljával kis bödönből vizet önt, jobbjában zászló. Római katona öltözetében, mellvétben, köpennyel, tollas sisakkal, kifejezéstelen arcal, tekintettel. Kőanyaga pusztul. Hátul vasrúd tartja egyensúlyban

2015.04.12 10:20 piroska állapot: 3 - egyéb

A februári jelentésemhez képest is romlik a szobor állapota, akkor egy repedés látszott a hátsó oldalon, ez most már leválni készülő darab.
Kár érte.