Református templom, copf, 1786.
:
Az egyik főutcában, a rk. tpl. közelében, utcasorba telepítve áll K-NY. tájolással. A későbarokk tplok szokásos tömeg- és részletképzését mutatja, előálló toronnyal és lesarkított szentélyvégződéssel.
Főhomlokzatát az előálló torony uralja, mely ívesen simul a hajó falához. Sarkain fejezetes, lábazatos lizénák. Szinte vízszintesre nyomott zömök kőkeretben eredeti fa kapu, felújított vasalással. Fölötte vakolt évszámtábla, majd ysalus ablak kő keretben, kő könyöklővel. Körülfutó kőpárkány zárja ezt a szintet, melyet itt gerendatagozat és tümpanon gazdagít. A későbbi torony igyekszik a későbarokk templomtesthez igazodni. Az alsó toronyemelet sakain ikerlizénák között zsalus padlásablak. A felső toronyemeleten szögletes fejű lizénákra vált, minden oldalon zsalus toronyablak vaskos keretben. Órapárkány órákkal, vörösréz toronysisak, párnatagon 8 szögű laterna, csúcsán buzogány. Sima oldalhomlokzatok, rajta íves záródású, keretezetlen ablakok. Szabálytalan kő lábazat. D. oldalán utólagos bejárati előcsarnok. Kontyolt nyeregtető, palafedés, ereszcsatorna.

2013.10.27 11:04 Halász család állapot: 5 - pont: 11

A templomot kívülről nagyon szépen felújították.