Nepomuki Szent János-szobor

Plasztika
szobor
Plasztika
szobor
Kalocsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Az r. k. templom szentélye mögött, négyzet alaprajzú, négy oldalán félköríves árkádokkal áttört, gúlával fedett védőépületben álló szobor. Hasáb alakú lábazattal és fejezettel ellátott talapzaton áll a szent szobra, papi ornátusban, jobb karján kereszttel és a vértanúság pálmaágával. A szobor 18. századi, 19. század végén készült védőépületben.
külső leírás:
A templom téren, a templom szentélye mögött, szabadon áll a dél felé néző, pillérre állított, festett, barokkos Nep. Szt. János szobor, jobb karján tartva a vértanúság pálmáját és a keresztet. A szobrot négy pillérre támaszkodó, a pillérek között félköríves záródású, belül kupolaszerűen kiképzett, cserepes, sátortetős, vakolatlan építmény védi.
A tetőn vas kereszt.

A szobrot védő építményről leverték a vakolatot és csak lefestették. 1997.

2018.03.25 13:53 Ego103 állapot: 4 - koordináta: N 46° 26,705' E 19° 2,003' - pont: 130

Állapota változatlan. Vakolat leverve, szigetelés az oszlopok alatt. A szobor maga kifogástalan, ezért a négyes az együttesnek...