Római katolikus, volt ferences templom

r.k. szerzetesrendi templom
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A rendházzal (trsz. 6267) egybeépített, egyhajós, egyenes szentélyzáródású, nyeregtetős templom. Volutás oromfallal lezárt É-i homlokzatának K-i oldalához harangtorony, Ny-i és D-i homlokzatához a rendház zárt udvaros épületszárnyai csatlakoznak. A torony mögött, a hajó K-i oldalához, bejárati előcsarnok és kápolnasor kapcsolódik, a szentély K-i oldalához előcsarnok és oratórium. Csehsüveg boltozatos hajó, kápolnasor és szentély, síkfödémes oratórium, a hajó bejárati oldalán karzat. A szentély mögött fiókos dongaboltozattal fedett sekrestye. A hajóban és szentélyben figurális stukkódíszítés, 18. század első fele. Berendezés: jellemzően 18. század; fő- és mellékoltárok, szószék, 1750-1760 körül; főoltárkép, gróf Batthyány Lajos kancellár megrendelésére, 1747 (Caspar Franz Sambach). Épült 1702-1704 között, 1760 körül átépítették. 1787-1791 és 1806-1815 között katonai raktár volt. Tornya 1816-ban készült.

A kolostor állapota siralmas. A templomnál az előző jelentés óta lábazati hibák jelentek meg.

Utcai homlokzat (0.125 km)