Ferences rendház

kolostor
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
A ferences templom (trsz. 6266) Ny-i és D-i oldalához csatlakozó épületegyüttes. A Ny-i oldalhoz egyemeletes, nyeregtetős, négyzet alaprajzú udvart körbezáró szárnyak csatlakoznak. A templom D-i oldalához L alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős szárny csatlakozik. A quadrum D-i szárnya kéttraktusos, középfolyosós elrendezésű, a többi szárny egytraktusos oldalfolyosós elrendezésű, fiókos donga-, csehsüveg-, és keresztboltozatú helyiségekkel, néhány helyen stukkódísz. Részben 18. századi nyílászárók. Falképek: lemeszelve, 18. század? Épült 1702-1714 között. Az épületszárnyak Ny-i oldala mellett téglakerítéssel övezett kolostorkert.

2014.10.11 11:52 Zerind állapot: 3 - pont: 19

Sajnos amilyen jó a templom állapota, olyan rossz a rendházé, igen elhanyagoltnak néz ki. Hulló vakolat, gondozatlan udvarrészek.

Utcai homlokzat (0.129 km)
Utcai homlokzat (0.234 km)