Szentháromság-szobor

Plasztika
szobor
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Ívelt oldalú, trapéz alakú, kovácsoltvas kerítéssel övezett területen álló Szentháromságoszlop. Az elől kihasasodó, feliratos, hasáb alakú talapzaton Immaculata-szobor, két oldalán egy angyallal. A talapzatról induló obeliszken a Szentháromság. Előtte hasáb alakú, nagyméretű volutával lezárt talapzaton Szent István király koronát felajánló alakja. Az oszlop négy sarkán egyszerűbb, hasáb alakú talapzatokon, balra Keresztelő Szent János, Szent Imre herceg, jobbra Szent László király és Szent Antal szobra. A talapzat előlapján kronosztikon: 1773 és az Inkey család címere. Állíttatta Inkey Boldizsár 1773-ban (Theofilus Boheim, gráci szobrász). Az egykori piac- ma Szabadság téren állt, 1869-ben az Eötvös térre került, majd innen a mai helyére.

A (kiváló állapotú) szoborcsoportot áthelyezték a felújított Erzsébet tér északi részére!

Grünhut-ház (0.042 km)