Római katolikus plébániaház

plébánia
Nagykanizsa Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú, egyemeletes épület. Az utcai szárnyon nyeregtetős, az udvari szárnyon félnyeregtetős. Utcai homlokzata K-i, szélső tengelyében, vízszintes záradékú tükörben, szegmentíves záródású bejárati kapu. Középtengelyében, az emeleten, konzolokra támaszkodó kovácsoltvas erkély. Utcai homlokzatán romantikus vakolat-architektúra. A földszinti helyiségek egy teknőboltozatos nagyobb helyiség kivételével, dongaboltozatosak. Az emeletre háromkarú, csehsüveg boltozatos lépcső vezet. Heinrich Lackenbacher, az osztrák hadsereg élelmiszerszállítója építtette az 1860- as években. 1898-tól Grünhut Fülöp gabonakereskedő tulajdona volt. 1940-től az épület az r. k. Jézus Szíve Egyházközség plébániaházaként működik.

Állapota változatlan.

Axenti-ház (0.028 km)