Lakóház, egykori fogadó

kereskedelmi- és vendéglátó létesítmény
fogadó
Pápa Körzeti Földhivatal
Lakóház és vendéglő, egykori fogadó, 18. sz.-i eredetű, klasszicista, 1820 körül.
külső leírás:
Jellege: Az egymással hegyesszögben összefutó Kígyó és Szentilonay (Kardos) utca sarkán, utóbbi utcára néző homlokzattal álló, nyújtott téglány alaprajzú, földszintes sarokház.

Külső: Szentilonay (Kardos) utcai homlokzata kéttengelyes, a modern kialakítású nyílásokat szecessziós lizénák fogják közre, állókonzolos szemöldök és főpárkány, szalag- és egyéb dísz tagolja a falfelületet.
Derékszögben megtört Kígyó utcai homlokzata tagozatok nélküli, a kapcsolódó kerítésfalon gyalogkapu, eredeti, indadíszes-fogantyús vasajtóval, valamint új kocsikapu.
Udvari homlokzatának jellegzetes eleme a falazott, toszkán jellegű pilléres, síklefedésű tornác, mely mögött a közös tető alatti szobasor kissé visszaugrik.

Belső: Utcafrontján nagy ivóhelyiség, mennyezetén stukkó tulipánmotívum. Hátsó szobái boltozottak, a falakat jelenleg western-kocsma faborítása, valamint álcahálók takarják.

Jó állapotú épület, kisebb hibákkal. A lábazaton festési sérülések vannak.

Kórház (0.096 km)