Szállást Biztosító Idősek Klubja

Szakrális épület

Meglehetősen zűrzavaros ez az épületegyüttes, ugyanis a telek utcafronti részén egy jókora, viszonylag modern épület áll: az általános iskola. Mögötte az Idősek Otthona felirat egy vadonatúj, mediterrán-jellegű, nagyméretű épületen található, miután körbenéztük, nem értettük, hogy ez miért is kapott védelmet... Aztán nagy nehezen megfejtettük a rejtélyt: a közvetlenül mellette található, zöld színű napköziotthonos óvoda bejáratánál látszik a helyes házszám: 83. Valószínűleg valamilyen kisebb kúria lehetett egykor, régi ablakdíszei és párkányai is erre utalnak. Általános állapota jónak mondható, a tetőzetét felújították, a falai nemesvakolatot kaptak, különösebb gond nincs vele. Az épületek között hatalmas fák állnak, így összességében valószínűleg az lehetett, hogy a jókora telek közepén állt ez a kis kúria, fákkal övezve, majd a parkjából lehasítottak egy darabot a focipályának, később az általános iskolát húzták fel elé, most pedig az idősotthon számára építettek egy újabb házat jókora területen. A parkból mára a két-három idős fán kívül gyakorlatilag semmi nem maradt sajnos.