Kisvárda Körzeti Földhivatal
Ref. templom, középkori eredetű, 15. sz. Erősen átalakítva a 19. sz.-ban.
:
A település központjában, az Arany János utca és a Kossuth utca között, szabálytalan telken fekvő, szabadon álló, egyhajós, erősen átalakított torony nélküli templom. Középkori eredetű, téglaépítésű, oldalaival összesen 13 támpillérrel megtámasztott, megközelítőleg K-Ny-i irányban tájolt épület.
A templom egyetlen - egyenes lezárású - bejárata a Ny-i oromzatos homlokzat középvonalában nyílik. A bejáratot két oldalról kb. 2,5 m magas, az ajtótól megközelítőleg 20-20 cm-re álló lizénák határolják, melyek jelenleg nehezen látható párkányt "tartanak", a bejárat előtt ugyanis nyeregtetős, faszerkezetű esőbeálló van. Ennek a homlokzatnak a két sarkánál egy-egy átlós, a lábazati résszel együtt négyes tagolású támpillér áll.
A templomhajón, a tetőzet alatt körben koszorúpárkány húzódik.
A D-i homlokzatot négy darab, a lábazati résszel együtt négyes tagolású támpillér támasztja. Közöttük három nagyméretű, félköríves lezárású ablaknyílás van.
A K-i oldal (szentély!) a nyolcszög három oldalával záródik. A középső oldal két sarkát egy-egy átlós, közepét egy, a falra merőleges, négyes tagolású támpillér támasztja (a lábazatot figyelmen kívül hagyva hármas tagolású!).
Az É-i homlokzatnál a D-ihez hasonlóan négy támpillér áll, a 2-3. és a 3-4. között egy-egy nagyméretű, félköríves lezárású ablakkal.
A templom falait kívülről fehérre meszelték, a lábazat szürke.
A tetőzet a Ny-i végén oromzatos, K-i végén hármas kontyolású nyeregtető, melyet műemlékpalával borítottak.

Most is jól néz ki a templom és környezete