Nyíregyháza Megyei és Körzeti Földhivatal
rövid leírás:
R.k. templom, az eredeti román stílusú 13. sz.-i kis templom 1519-ben bővítve, többször átalakítva a 18-19. sz.-ban. Szentélyben falképtöredékek, 15. sz.
:
Ma a település központjában, kis dombon áll.
Egyhajós, hosszházas, egyenes záródású szentéllyel, egy homlokzati toronnyal épült, nyeregtetős épület K felé néző szentéllyel.
Bejárata a hosszház Ny-i oldala elé épített torony alatt nyílik. Kőkeretes, zárókővel díszített, félköríves záródású bejárata fölött résabalkok, harangszinten félköríves ikerablak nyílik. Fölötte félórapárkány húzódik. A torony sarkait teljes magasságig osztatlan falpilaszterek keretezik, párnatagos, bádog toronysisak fedi.
A Ny-i homlokzat sarkain egy-egy támpillér áll. A hajó D-i oldalán három félköríves, nagy méretű rézsűs ablak nyílik. A hajó téglából épített.
A szentély egyenes záródású, téli oldalán kisebb félköríves ablak, K-en két rézsűs, félköríves ablak. (Eredeti fakeretben kerültek elő.)
A szentély É-i oldalához kapcsolódik a sekrestye. Bejárata egyenes záródású, a D-i oldalon nyílik, fölötte világítóablak. Falában az álványzathoz használt gerendafészkek láthatók. É-i oldala tagolatlan. Az épület támpilléreinek helyei ma is látszódnak.
Nyeregtetős, hódfarkú cseréppel fedett épület.

A templom felújított