Megújulásunk támogatója:  

Szabadszavas keresés

Találatok

Október 30-án, vasárnap ismét a kelta Samhain évszakbúcsúztató ünnepre várják az érdeklődőket az Aquincumi Múzeumba. A sok-sok programot immár szokás szerint kelta áldozatbemutatás és tűztánc zárja.

Első alkalommal kerül sor a Középkori Vár Napja című rendezvényre a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában 2022. október 16-án, vasárnap. Berecz Mátyás, az intézmény múzeumpedagógusának ajánlója.

Ismét megrendezik a Barbár Napokat az Aquincumi Múzeumban október 1-jén és 2-án. Ahogy a tavalyi cím szólt: a barbárok már a spájzban és a romkertben vannak!

Szeptember 10-11-én, szombaton és vasárnap rendezik meg az első AmfiFesztet Óbudán, a katonavárosi, vagyis a Nagyszombat utcai  amfiteátrumban.

Két év kihagyás után, immár 31. alkalommal rendezik meg Budapest egyik legrégebbi kulturális eseményét, a Floraliát, amely a római hagyományokat felidézve kínál immár háromnapos feledhetetlen szórakozást a látogatók széles rétegének.

A kelta samhain ünnepet, vagyis a mai halloween ősét idézik meg az Aquincumi Múzeumban vasárnap délután és este. Tűzszertartás, áldozatbemutatás, tűzugrás is lesz.

2021. október 2-án és 3-án, vagyis szombaton és vasárnap rendezik meg a Barbár Napokat az Aquincumi Múzeumban. Hagyományőrzők, rendhagyó tárlatvezetések és előadások várják a többi közt az érdeklődőket.

A 14-15. századi hitvilág, a boszorkányüldözés és a mágia elevenedik meg szeptember 25-én, szombaton este a visegrádi királyi palotában.

Újra megrendezik a több mint húsz éves múltra visszatekintő Füleki Várjátékokat. XXI. évad főszervezője – ahogyan az elmúlt 5 évben megszokhattuk – a Füleki Vármúzeum.