Mátészalka Körzeti Földhivatal
Ref. templom, romantikus, 1843-1863.
:
Szabadon álló, ÉNy- DK fekvésű, két végén félkörívesen záródó, nyeregtetős épület, egy csatlakozó, a DNy-i hosszház tengelyében épített harangtoronnyal.
Bejáratai a hajó két végében, illetve a harangtorony tengelyében nyílnak. A harangtornyot egyszerű osztópárkányok 3 szintre tagolják. Lizénás keretezésű faltükörben nyíló, egyenes záródású bejárata felett elfalazott félköríves ablak. Felette lévő szintek gazdagon tagoltak.
Pilasztersor alatt íves- és törtvonalú párkánykeretben félköríves ablak nyílik a bejárat felett, két oldalon hasonló keretben vakolt medalion dísz.
Harangszintjén oldalanként 1-1 félköríves, zsalus ablak nyílik, pilaszterpárok keretezte mezőben.
Hangsúlyos fél órapárkánya alatt óralemezek.
Törtvonalú gúlasisak íves alsórésszel, sarkain bádogvázákkal. A hajó toronyhoz csatlakozó DNy-i oldalán 1-1 kapcsolódó íves szemöldökpárkányos, félköríves záródású ablakpár nyílik, falpilaszterek keretezte mezőkben. Az északkeleti homlokzaton hasonló keretekben és kiképzéssel 2+3+2 ablak nyílik.
A hajó két végén nyíló egyenes záródású ajtó felett 1-1 körablak nyílik. Íves záródású nyeregtetejét fémlemezborítás fedi.

Teljesen felújították, megszűnt a vizesedés, a torony is jó állapotban van.